U toku remontovanje preostalih čvornih trafostanica

06 Septembar 2017

U junu i julu obavljeni su remonti četiri čvorne trafo stanice 35/10 kV - Seonjaci,  Brezovo Polje, Krepšić i Brčko III, dok je remotovanje preostale četiri čvorne trafostanice Gornji Rahić, Brčko II, Arizona i Brčko I planirano za septembar 2017. godine.

jkp remont trafo stanica sve ZAJEDNO 03

U ponedjeljak 4.9. obavljen je remont čvorne trafostanice Arizona, a danas 6.9.2017. godine provodi se remont ČTS 35/10 kV Gornji Rahić.

U nedjelju 10.9. biće obavljen remont ČTS 35/10 kV Brčko II, sa koje se napajaju Suljagića Sokak, dio naselja Brod, dio naselja Dizdaruša, Broduša, Poljoprivrednik, Klanac, dio naselja Novo Brčko, dio naselja Grčica, dio naselja Ivici, Rijeke, naselje Grbavica, Donji Rahić, Ulice, Donji i Gornji Vukšić, Gluhakovac i Plazulje.

U petak 22.9.2017. godine biće provedena revizija čvorne trafostanice Brčko I, zbog čega će bez napajanja električnom energijom biti Srpska Varoš, pristanište, dio naselja Novo Brčko, Eš naselje, Čađavac, Bescarinska zona, Donji i Gornji Brezik, Interplet, Gredice, Stolin i Bijeljinska cesta. 

Remonti se provode svake godine sa ciljem podizanja pogonske spremnosti čvornih trafostanica na viši nivo, ali i radi redovnog, planskog i sistemskog održavanja ovih najznačajnijih i najvećih elektro-energetskih objekata u sistemu brčanske elektrodistribucije. Radna jedinica Elektrodistribucija remonte provodi samostalno, s obzirom da za to ima obučene ljude i potrebnu opremu. 

Ovo su cjelodnevne aktivnosti i radovi su planirani od jutarnjih sati, od 7:00 ili 8:00 sati, pa sve do 15:00, odnosno 16:00 sati. O svim planiranim radovima javnost informišemo na vrijeme, putem web i facebook stranice, a dopunske informacije mogu se dobiti putem besplatne info linije 0800 505 07.